Mangel på digitalt kompetent arbejdskraft i Danmark

0
Direktør Lars Frelle Petersen, Dansk Industri, fortæller, at både private og offentlige virksomheder og myndigheder har udtalt mangel digitalt kompetente medarbejdere.

Danmark er af FN blevet kåret som nummer et i verden inden for offentlig digitalisering og mange sektorer blandt private virksomheder ligger ligeledes godt til. Men det ifølge direktøren i Dansk Industri vigtigt, at det ikke bliver ved det.

”Vi har digitaliseret det simple inden for administrative rutiner. Men nu kommer vi til det næste niveau af digitaliseringen med brugen af kunstig intelligens, meget mere automatisering og bedre udnyttelse af data. Der er vi ikke endnu, og jeg mener ikke, at vi har nok digitalt kompetente medarbejdere. Der ligger en stor opgave i at få den digitale komponent ind i hele uddannelsessystemet, sætte ind med digital læring, satse massivt på efteruddannelse, og tiltrække udenlandsk arbejdskraft, ellers bliver væksten mindre,” siger Lars Frelle Petersen.
Foto: Agnete Schlichtkrull .
Tidligere artikelDigital transformation møder tradition
Næste artikelTour de kunstig intelligens