Digitalt dogme om fremtidens IT-talenter

Af Flemming Kjærsdam
CEO André Rogaczewski, Netcompany, taler varmt for flere digitale kompetencer. Han mener de digitale kompetencer er helt afgørende for at være med fremme i feltet i det internationale kapløb, der er i gang med den digitale transformation og anvendelsen af de nye teknologier oven på digitaliseringen.

Et af Teknologipagtens 166 projekter hedder Digitalt Dogme og er startet af Netcompany, Danske Bank, TDC og Københavns Lufthavne. De fire virksomheder startede projektet i 2018 som et efteruddannelsesinitiativ med det ene formål at ”skabe mindst 500 nye IT-talenter hvert år”.

Projektet har været så stor en succes, at der nu er 30 virksomheder, som ønsker at være med i Digitalt Dogme, og André Rogaczewski, formand for Teknologipagtrådet og formand for DI Digital, siger, at det kan komme på tale at skille projektet ud i en selvstændig forening, hvor der bliver plads til endnu flere virksomheder.

”Lige nu er vi i gang med at flytte og udvikle 14.000 medarbejdere i de fire virksomheder. Det kan være en tekniker, der skal lære at sælge. Det kan være en anden, der skal lære noget om datasikkerhed. Det handler om at flytte medarbejdere ud af gamle jobs ved at opkvalificere dem digitalt. Hvis du arbejder i et callcenter, er det om få år en robot, der automatisk besvarer kundens spørgsmål. Vi skal have sat navn på opgaver og roller for den enkelte medarbejder.”

”Det interessante ved Digitalt Dogme projektet er, at målet skal nås ved, at virksomhederne hver især og i fællesskab, udvælger en række internt, ambitiøse medarbejdere uden specifik IT-uddannelse, og som i løbet af et år skal opkvalificeres til at løfte IT-kritiske opgaver i virksomheden. Jeg oplever, at virksomhederne, der deltager i Digitalt Dogme projektet, er parate til at dele deres viden på tværs af organisationerne.”

”Virksomheder der hjælper virksomheder og deler viden i klynger. Det skal vi tale op og støtte. Det kommer vi til at se mere af. Vi mærker en lyst blandt virksomhederne til at samarbejde. For fem år siden ville det være utopi at arbejde sammen på denne måde. Det er særdeles positivt, at vi gør det i dag, fordi vi kan løfte det i flok,” siger André Rogaczewski.

Den digitale fremtid er allerede over os med dertilhørende massiv vækst og mulighed for en dansk førerposition på IT-området. Imidlertid efterspørger danske virksomheder allerede nu kvalificerede IT-talenter i et højere tempo, end uddannelsesinstitutionerne kan følge med.

Tidligere artikelBlockchain er ikke lige om hjørnet i kommunerne
Næste artikel1 mio. danskere skal omstilles digitalt
Flemming Kjærsdam er partner og ansvarshavende redaktør på Digitalt