Fed Fredag i Tivoli uden interferens

Af Stig Andersen

Antallet af netværksforbundne IoT-enheder stiger kraftigt. Analysefirmaet Gartner vurderer, at i 2019 vil omkring 14,2 mia. enheder i verden være forbundet, og tallet forventes at stige til 25 mia. i 2021. Med det store antal IoT-enheder stiger risikoen for interferens også, og løsningen af netop det problem er målet for har et stort EU-projekt, MONICA. I projektet vil man demonstrere, hvordan man kan minimere risikoen for interferens, selv hvis mange aktive enheder er installeret meget tæt på hinanden. Som brugsscenarier har man valgt store udendørs kultur- og sportsbegivenheder, og Tivolis Fredagsrock er blandt de i alt 16 begivenheder i seks europæiske byer, man vil bruge til at validere projektets IoT-platform.
Citat fra Tivoli (hvorfor de gik med i det)

IoT-løsningerne i Tivoli har to hovedformål: lydstyring for at sikre bedst mulig koncertlyd og færrest mulige gener for de onkringliggende beboelsesområder samt crowd management og security (engagement og innovation?). En cloud-baseret platform står for styring og integrationen af mange forskellige applikationer, netværk og enheder som kameraer, lydmålere, smart glasses og mobiltelefoner, der er i spil. Platformen indeholder også funktionalitet til at advare om farlige situationer samt værktøjer til understøttelse af datasikkerheden.
Platformen blev afprøvet i forbindelse med ?? i .
Citat fra Tivoli (hvordan gik det – inkl. interferens).

For at minimere risikoen for interferens, har man????

Et kerneelement i MONICA er anvendelse af standarder. IoT-platformen er baseret på åbne ETSI standarder (European Telecommunications Standards Institute) og 3GPP-standarder (3rd Generation Partnership Project). Dertil kommer de globale OneM2M-specifikationer, som muliggør harmoniserede IoT-standarder, så operatørerne kan forbinde enheder, applikationer og tjemester uafhængig af den valgte kommunikationsteknologi.

FAKTA – MONICA-projektet

  • Målet er at demonstre, hvordan man kan minimere risikoen for intereferens ved anvendelse af mange tæt placerede samtidigt aktive IoT-enhder.
  • Finansieret af EU’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme.
  • IoT-platformen vil blive valideret ved 16 events i seks europæiske byer fra 2017 til 2020.
  • København og Tivoli er to af de i alt 29 partnere i ni lande.
  • Se mere på monica-project.eu
Tidligere artikelIoT 2019: Vækst hele vejen rundt
Næste artikelKunstig Intelligens er med ombord i hverdagen
Stig Andersen, journalist og skribent på Digitalt fra 2018 til aug 2019. Indehaver af Thingvalla Kommunikation i Århus