BagsidenTema - Selvkørende biler

Udviklingen inden for selvkørende biler er i en rivende udvikling og det kan være vanskeligt at forstå teknologien bag den kunstige intelligens der styrer bilens reaktioner.

En del studerende og almindelige mennesker er fascineret af teknologien og nu er det muligt via open source at få adgang til den kunstige intelligens der ligger bag live video genkendelse af objekter, ligesom forskellige læringsalgoritmer er tilgængelige som open source.

Har du eller dit barn en fjernstyret bil, kan du for små penge ombygge den til en selvkørende bil, der kan følge en vej og undgå objekter undervejs.
Al software er open source, så et budget på 500,- til 1.000,- og en weekends arbejde vil kunne resultere i egen selvkørende bil.

Hvad skal du bruge?

En fjernstyret bil.
Fjernstyret bil
Fjernstyret bil
En Rasberry pi 3 B+ minicomputer
Rasberry pi 3B+
Rasberry pi 3B+
- Et kamera
Raspberry pi camera
Raspberry pi camera
- En spændingsregulator der kan omforme bilens spænding til 5,5V - Diverse fittings til at montere computer og kamera på bilen.
Spændingsregulator
Spændingsregulator
Selve koden er skrevet i Python, så erfaring med dette er en fordel. Der findes imidlertid en del videoer på Youtube, der beskriver de tilpasninger der skal laves for at få det til at virke.

Bagsiden

På bagsiden finder du skøre, skæve og nørdede, men interessante uddrag fra nettet der p.t. er aktuelt inden for vores stofområder.

Herunder en række videoer, hvor man omdanner almindelige fjernstyrede modelbiler, til selvkørende biler baseret på AI.

RC bil der vha. AI lærer at køre selv

Selvkørende AI RC biler

Byg din egen selvkørende AI RC bil